Lázár Krisztina, a Díjlovas tesztelőnk bemutatkozása

Siasztok!

A nevem Lázár Krisztina, 28 éves vagyok. Baja mellől, Vaskútról származom, lovas karrierem is ott kezdődött nagyjából 20 évvel ezelőtt. 13 évesen megkaptam életem első lovát, Gyömbért, aki azóta is megvan nekem.

Ahhoz képest, hogy viszonylag elég régóta vagyok lovakkal, az, hogy a díjlovaglás irányában szeretnék fejlődni, elég későn vált bizonyossá számomra. Érdeklődtem az ugrás iránt is, de egy idő után rájöttem, hogy igazán a lovak képzése érdekel. Sajnos gyerekként nem engedhettük meg magunknak, hogy rendszeresen hivatalos versenyekre járjak, és olyan lovam sem volt, akivel magasabb szintre tudtam volna fejlődni, ezért egész gyerekkoromban szabadidős versenyek lovasa voltam.

Érettségi után elköltöztem otthonról, és lovasoktatóként kezdtem el dolgozni Sóskúton, ahol már több lehetőségem volt új lovakat kipróbálni, ezáltal újabb dolgokat megérezni és megtanulni, de sajnos versenyzésre továbbra se volt lehetőség. Állandó edzőm ekkor még nem volt, mindenhonnan szerettem elcsipegetni mindent, sok edzőtábornak voltam tagja, és fültanúja.

Három évvel ezelőtt lett lehetőségem felülni egy olyan lóra, aki a mai napig az életem részét képzi, ő Lancelott, de én csak Lacikának hívom. Ő egy 7 éves herélt. Mint ahogy már említettem, három éve, képzése majdnem egészen elejétől én foglalkozom vele, és edzőm segítségével egészen a nagydíjig szeretném képezni. Lancelottnak köszönhetően egy álmom vált valóra, és végre a díjlovas versenyek aktív részese lehetek lovasként is, nemcsak edzőként.

A lovasiskolában a mai napig dolgozom, immáron egy kialakított vendégköröm van, akik közül sokan már versenyeznek is, és sokaknak saját lovuk is van. Munkámmal kapcsolatban a célom minden tanítványommal a versenyzés, és minél magasabb szintre való fejlődés. Ennek a sportnak alappillére a ló iránti tisztelet,szeretet, a fegyelem, és az alázat, amit igyekszem átadni a lovasaimnak is, hiszen csak és kizárólag ezen tulajdonságokkal lehet egy lovas IGAZI lovas, és csak így érhet el valódi sikereket.

Köszönöm a figyelmet!

Krisztinánál a Collection Nr. 1 "On Wednesday we wear pink" nyeregalátét van tesztelésen, mellé kapott egy Baby Pink kötőféket is. Már nagyon várjuk a tapasztalatait és észrevételeit a termékekkel kapcsolatban!

Kriszti és lovaPessoa a csődör csikó, szerencsére jól áll neki a pink

Vissza a blogba